12/11/2017

Phakding (12-11-17). Segona victòria consecutiva pel corredor nepalès Suman Kulung que s’acosta perillosament al liderat de Luis Alberto Hernando que té 4 minuts 26 segons de marge a dos dies pel final de la competició.

Màxima emoció a la recta final de l’Everest Trail Race by The Elements Pure Coconut Water. La quarta etapa amb sortida des del monestir de Karikhola i final a Phakding després de 27,5km ha comprimit encara més la classificació general masculina on tot segueix obert. La jornada ha estat menys exigent físicament que les anteriors amb quasi 2.500m de desnivell positiu però el pas dels dies passa factura. La pujada més important de la jornada va ser a Kari-La amb 800m de desnivell positiu. El corredor nepalès Suman Kulung (THE ELEMENTS PURE COCONUT WATER) va distanciar-se força i va arribar a tenir 5 minuts de marge amb el líder Luis Alberto Hernando (ADIDAS) per una zona de l’etapa molt trencada pel pas dels animals. Les baixades van ser complicades per un terreny molt tècnic, mullat i amb fang per les darreres pluges caigudes a la zona i que afortunadament no han patit els corredors als seus castigats cossos. Segona victòria consecutiva per Suman Kulung a casa. Hernando va arribar a la segona posició y va cedir 3 minuts 29 segons. Ja només li queden al sarró 4 minuts i mig de marge com a líder a la classificació general. Manquen dues etapes. La de demà amb el terreny que pica cap amunt beneficia al campió del món i d’Europa de Trail. La darrera amb baixades més pronunciades al nepalès, guanyador de l’Everest Marathon i que juga a casa. Lluny de la lluita contra els dos galls de la cursa el corredor noruec Sondre Amdahl ocupa el tercer lloc a la general i el català Jordi Gamito (THE ELEMENTS PURE COCONUT WATER) la quarta a més de dues hores de Hernando.

A la categoria femenina la nepalesa ChheChee Sherpa va aconseguir la segona victòria consecutiva i es manté com a líder.

Segona a la general l’atleta portuguesa Ester Alves (THE ELEMENTS PURE COCONUT WATER) a 5 minuts 19 segons i tercera Elisabet Barnes a més d’una hora. També a la categoria femenina molta emoció a dos dies pel final de l’Everest Trail Race on tot està per decidir.

Pel que fa a la classificació per equips, segueix líder TRAÇA ESQUÍ i ESPORTS DE MUNTANYA, segon THE ELEMENTS PURE COCONUT WATER i tercer ADIDAS.