14/11/2017

Lukla (14-11-17). L’atleta Luis Alberto Hernando després de liderar tots els dies la cursa va lluitar fins el final amb un duel trepidant amb Suman Kulung. El corredor nepalès va guanyar la darrera etapa i la classificació general. La seva compatriota ChheChee Sherpa va ser la més ràpida a la categoria femenina.

El corredor Luis Alberto Hernando (ADIDAS) sabia que per aconseguir la victòria final a l’Everest Trail Race by The Elements Pure Coconut Water necessitava més de 10 minuts de renda a la darrera etapa. Liderar la cursa tots els dies i aconseguir quasi 6 minuts i mig de marge no era suficient. Ho sabia perquè el corredor nepalès Suman Kulung (TRAÇA ESQUÍ i ESPORTS DE MUNTANYA) segon classificat, li trepitjava els talons a la classificació general i quan el descens ha predominat a les etapes, l’atleta local sempre ha estat millor. Hernando defensava el liderat amb 6 minuts i 26 segons de diferència a la darrera etapa de 30 km. Kulung era el favorit per les característiques tècniques de baixada, un terreny on el nepalès es corre com ningú. La jornada va començar força bé per Luis Alberto Hernando que al primer punt de control només havia perdut 1 minut i 35 segons. A la població de Namche Bazar però, Hernando es va perdre i no es va donar per vençut a una darrera etapa amb un final d’infart. Mai un atleta occidental ha aconseguit el triomf final i enguany el corredor de Burgos quasi ho aconsegueix després d’esforçar-se al màxim cada dia i no deixar-se res al sarró amb un duel trepidant fins el darrer dia. Hernando ha acabat finalment segon a la general, el corredor noruec Sondre Amdah tercer y Jordi Gamito