10/11/2019

Demà comença la novena edició de l’Everest Trail Race by The Elements al Nepal. Els atletes Miguel Heras, Gerard “Blacky” Morales y Manu Vilaseca amb els esportistes locals principals favorits a la victòria a un traçat més salvatge i també inhòspit.

Després de 10 hores de viatge per carreteres trencades on han hagut de creuar rius y caminar al darrer tram final, els 43 participants de l’Everest Trail Race han arribat al gèlid campament de Patale a 2.800m d’altitud al Solukhumbu. A l’arribar els hi han entregat els spots, la tenda de campanya i s’han posat a resguard dins la tenda-menjador parlant de tot allò que els espera els propers dies abans de l’hora de sopar. Demà començaran un viatge espiritual i esportiu per les muntanyes de l’Himàlaia. La natura com un escultor pacient ha modelat al llarg de milers d’anys el lloc més bonic del món per poder celebrar una cursa de muntanya.


Les condicions del traçat son altament tècniques amb molt de fang, aigua, pols i pedres. S’ha treballat molt a consciència per algunes zones on s’ha podat a ma prop de 2 km de vegetació que amagava el camí per on hauran de passar els participants. El motiu era el que volia l’organització: zones sense trànsit i fora de les rutes turístiques a les 4 primeres etapes en aquest repte pels participants i també per a la direcció de la cursa.

La meteorologia també és protagonista perquè el fortíssim Monzó enguany s’ha endut per davant alguns dels ponts del recorregut. Demà primera etapa entre Patale i Dimise-Chorten Digma amb 25 km de  recorregut i 3.625m de desnivell acumulat. L’Everest Trail Race by The Elements està formada per 6 etapes amb 170km de recorregut i 26.000 metres de desnivell acumulat. Seran 12 km més de distància que les anteriors edicions i 500 metres més de desnivell. Les dades com sempre impressionen: 13.500 metres positius i el sostre de la cursa el trobaran als 4.104 m d’altitud.

Arxius adjunts