09/11/2018

Jase Bhajyang. Segona victòria d’etapa consecutiva pel corredor català de l’equip The Elements que reforça el seu liderat a l’etapa reina de la cursa. A la categoria femenina Manu Vilaseca manté el liderat després del triomf de la corredora nepalesa Rai Purnimaya.

Els 24 km van ser salvatges i molts durs. La segona etapa de l’Everest Trail Race by The Elements va ser la jornada reina. Els atletes van superar 3.500m de desnivell positiu sense pràcticament un metre pla i van trepitjar el sostre de la cursa, el cim del Pikey Peak a 4.100m d’altitud. Després de sortir de Bhandar on va començar la segona etapa els corredors van superar una baixada de 600m negatius fins una vall propera per arribar a un dels punts més baixos de la cursa a 1.500m d’altitud. Després de creuar un riu van començar una pujada brutal de 16 km frenètics amb 2.600 metres positius d’una tirada, sense descans, per arribar al cim del Pikey Peak a 4.100m d’altitud. Un cop assolit el sostre de la cursa, van fer un descens vertiginós i molt tècnic fins els 3.500 metres d’alçada. Faltava la cirereta del dia: una ascensió que acabava definitivament amb les forces dels participants durant un dia de molt desgast físic fins els 3.750 m d’alçada. En aquest punt, a Jase Bhajyang, es va instal·lar la línia de meta i el campament de la segona etapa.

El corredor català Jordi Gamito de l’equip The Elements va aconseguir la victòria d’etapa amb més de 42 minuts de marge amb el segon classificat, el també català Joan Soler de l’equip Traça. A la tercera posició va aturar el cronòmetre Sergio Arias a 48 minuts i 22 segons del líder. Gamito ha vingut molt fort a l’Everest Trail Race by The Elements i ja té un marge que supera l’hora de diferència amb el segon classificat a la classificació general, el madrileny Sergio Arias.

En la categoria femenina, Purnimaya Rai va aconseguir el triomf de la segona etapa després d’avançar a Manu Vilaseva quan ocupava la primera posició. La corredora brasilera de l’equip The Elements manté el liderat però amb només 3 minuts i 50 segons de marge amb la corredora nepalesa. La corredora britànica Rebeca Ferry, que participa per segona vegada a la cursa, va arribar a la tercera posició. La meteorologia va ser òptima durant el matí, i es va complicar durant el dia, amb boires i nuvolositat a la zona del Pikey Peak i també al camí inferior amb plaques de gel. El control dels moviments per part dels participants i l’augment de les mesures de seguretat per part de la direcció de l’Everest Trail Race by The Elements va permetre que tots els corredors i staff finalitzessin l'etapa sense risc. La tercera jornada entre Jase Bhanjyang i Kharikhola serà la més llarga del que portem de cursa amb 37,4Km i 6.631m de desnivell acumulat.