13/11/2023

Marc Ollé (Grans Espais) i Gerard Morales (Traça) completen el podi de la primera etapa al Nepal. La madrilenya Sonia Martín (Trangoworld) aconsegueix el triomf a la categoria femenina.

SumanKulung (TugaActiveWear) ha guanyat 2 edicions de l’Everest Trail Race byTuga (2017-2019) y com a corredor local era el màxim favorit per guanyar la primera etapa de 23 km entre Dhapi Chyangsyngma. Una primera jornada no massa exigent i d’aclimatació a la zona tant pel que fa a l’altitud (la meta estava situada a quasi 3.500 metres) com pel marcatge de l’etapa molt diferent a l’occidental. Aquí les marques es fan amb pintura biodegradable ja que les cintes verticals habituals a occident són una novetat atractiva pels nens de la zona que al veure-les al recorregut provocarien importants riscos per la cursa ja que jugarien amb elles.

SumanKulung(TugaActiveWear) ha lideratla jornada de principi a fi. El corredor català Marc Ollé (Grans Espais) perdia 4 minuts al segon control de pas i ha retallat 2 minuts per cedirfinalment a la meta 2:19 i arribar en segon lloc. Aquesta primera etapa ha demostrat que Suman Kulung vola a les baixades, però els també aspirants al triomf pugen les dures rampes amb molt de nivell a les cames. Gerard “Blacky” Morales, tercer classificat, ha ceditmés de 7 minuts a l’arribada.

La madrilenya Sonia Martín (Trangoworld) ha trencat els pronòstics i ha guanyat l’etapa per davant de Phurwa Sherpa, la guanyadora de l’edició 2023. La corredora nepalesa ha liderat la jornada fins que a la darrera pujada de 4km amb un desnivell de més de 1.700 metres positius en aquest tram ha aconseguit superar i guanyar a Sherpaa la primera etapa entre Dhapi Chyangsyngma. Nuria Domínguez (Elements TugaWear), madrilenya que viu ha Catalunya ha arribat tercera.

La segona etapa entre Chyangsyngma i Ringmo de 27 km estarà més suavitzada que a l’edició anterior ja que després del descens del PikePeak (4.046 metres d’altitud) per un recorregut tècnic per dins un bosc de bellesa indescriptible, el ministeri de Turisme del Nepal ha renovat i arreglat el camí i ara és molt més transitable i segur. Aquest fet provoca que una jornada que a edicions anteriors era molt exigent a nivell tècnic, ara és molt més ràpida i obliga a una major rapidesa a l’organització en el transport i muntatge de l’arribada. El primer avituallament estarà situat al quilòmetre 6,5 per la impossibilitat d’aconseguir aigua i altres elements necessaris. L’aventura es viu durant les 24 hores a l’Everest TrailRacebyTuga.

Arxius adjunts